Voorafgaand aan het schrijven van dit blog over het onderwerp ‘warm schenken aan (klein)kinderen’ heb ik gegoogeld op internet. Dit levert veel nuttige en bruikbare hits op. Ik bedacht mij echter dat u dit, als online belegger, waarschijnlijk ook doet als u overweegt om te gaan schenken met de warme hand. Wat voegt het voor u dan toe als ik hier een opsomming van maak?

Saai en koel
Als ik dieper zoek, constateer ik dat sommige zoekresultaten wel heel erg inhoudelijk en klinisch zijn. Ik wil de auteurs hiervan niet beledigen, maar het is soms zelfs een beetje saai. Hier is natuurlijk niets mis mee omdat het voor u bruikbare informatie en spelregels bevat. Het geeft u bijvoorbeeld inzicht in de fiscaal vrijgestelde schenkingsbedragen, in allerlei (ingewikkelde) schenkingsconstructies en in juridische aspecten waarmee u rekening moet houden.

In overleg met uw notaris kunt u bijvoorbeeld een mooi schenkingsplan opstellen en profiteren van fiscale slimmigheidjes. Al schrijvend en onderzoekend, besloot ik het echter over een andere boeg te gooien. Ik wil namelijk niet een technisch en koel stuk schrijven. Het is veel leuker om twee korte, warmhartige verhalen met u te delen uit de praktijk.

Praktijk 1: Kleinzoon
Zo moest ik direct denken aan een jong stel dat ik ken. Zij hadden allebei net hun studie afgerond en waren pas gestart met werken. Zij raakt zwanger maar het stel heeft nog geen vet op de botten, laat staan ruimte in hun studentenkamer voor een kinderkamer. Hun beide liefdevolle ouders, financieel niet onbemiddeld, steken de koppen bij elkaar en schenken hun kinderen voldoende geld om een knus huisje te kopen. De ouders genieten volop van hun kleinzoon en geven hun kinderen direct een prachtige financiële start. Om de week past één van de grootouders op bij hun kleinzoon. Hierdoor zien ze hem opgroeien en ontstaat er een extra hechte familieband.

Praktijk 2: Sterke band vader en dochter
Of het verhaal van een huisvader die zelf op jonge leeftijd door zijn vader met beleggen in aanraking was gekomen. Omdat hij dit eveneens graag wil overbrengen op zijn dochter, heeft hij haar van jongs af aan, binnen de vrijstelling, jaarlijks een portie aandelen geschonken. Nu zijn dochter ouder is en economie studeert, zitten ze in het weekend vaak samen aan de keukentafel te praten over de beursontwikkelingen en haar effectenportefeuille. Het gaat ze hierbij niet primair om het geld maar om een gezamenlijke interesse die de band tussen vader en dochter sterker maakt.

Onder de kerstboom
Elke keer als ik aan deze of andere verhalen terugdenk, krijg ik er weer een positief gevoel bij. Ze zijn niet ingegeven door het behalen van (fiscale) voordelen. Denk vooral aan de blije en dankbare lach die op het gezicht van uw (klein)kinderen verschijnt. Het is leuk om te zien wat zij doen met hetgeen u geeft. In de praktijk kunnen zij in hun jongere levensjaren vaak wel een steuntje in de rug gebruiken. De schenker en ontvanger beleven er allebei vreugde aan en als er onder aan de streep minder of geen belasting wordt betaald, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Wellicht nog iets om over na te denken voor onder de kerstboom?

Een warme en knusse december maand toegewenst!