Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen hier als vermogensbeheerder graag ons steentje aan bij. Daarom vullen wij uw portefeuille in met duurzaam gescreende indextrackers en marktfondsen.

Verantwoord investeren

Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. Consumenten kiezen steeds vaker voor verantwoorde producten en diensten. Ook in de beleggingswereld is verduurzaming een onomkeerbaar proces, waarin steeds meer wordt geïnvesteerd.

Ons duurzame beleggingsbeleid draagt bij aan een positieve impact op mens, milieu en maatschappij én aan het behalen van een duurzaam rendement voor onze relaties. Daarbij suggereert onderzoek dat duurzame bedrijven over het algemeen beter bestand zijn tegen onzekere en grillige tijden.

Wij selecteren beleggingen op hun spreiding, kosten én mate van duurzaamheid. Wij volgen de markt zo goed mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten én dragen tegelijkertijd bij aan een betere toekomst.

Beleggingen met een positieve duurzame bijdrage

Beleggingen kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: niet-duurzame beleggingen, beleggingen met een positieve duurzame bijdrage en impactbeleggingen. Wat houdt dit in?

Wij kiezen in uw portefeuille voor bedrijven die op een positieve manier bijdragen aan duurzaamheid. Door hierin te investeren streven wij naar positieve verandering en behalen we tegelijkertijd een verantwoord rendement voor u als belegger.

Dit betekent dat bedrijven die zijn gelabeld als niet-duurzaam worden uitgesloten in uw portefeuille. Niet-duurzame bedrijven zijn bijvoorbeeld bedrijven die een negatieve klimaatimpact hebben of die betrokken zijn bij kinderarbeid of corruptie.

Samenstelling en monitoring

We voeren uitgebreid onderzoek uit naar alle marktfondsen en indextrackers die voldoen aan onze criteria, waaronder een brede spreiding, lage kosten, goede verhandelbaarheid en uiteraard duurzaamheid. We selecteren uiteindelijk het product dat een optimale mix biedt van deze kenmerken. Zo streven we naar een evenwichtige portefeuille die niet alleen financieel rendement genereert, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Duurzaamheidsrisico’s

Beleggen is nooit zonder risico’s. Wij houden rekening met alle relevante beleggingsrisico’s, waaronder duurzaamheidsrisico’s.


Meer informatie

Wilt u meer weten over onze duurzame beleggingen? Lees dan eens onze documenten.

Duurzaam beleggen.pdf

Duurzaamheidsverklaring.pdf

Pre-contractuele-informatie.pdf