Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen als vermogensbeheerder een extra verantwoordelijkheid. Daarom vullen wij uw portefeuille in met enkel duurzaam gescreende beleggingen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen. Bekijk hier ons uitgebreide document over Duurzaam beleggen.
We volgen de markt én beleggen duurzaam
In tegenstelling tot enkele jaren geleden zijn de mogelijkheden op het gebied van duurzaam beleggen veelzijdiger dan ooit. Inmiddels kunnen wij uw beleggingen selecteren op hun spreiding, kosten én mate van duurzaamheid. Door duurzaam te beleggen doen wij dan ook geen concessies aan ons beleid. Wij blijven de markt zo goed mogelijk volgen tegen zo laag mogelijke kosten én dragen tegelijkertijd bij aan een betere toekomst.
Duurzaam beleggen wordt de norm
Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. Consumenten kiezen steeds vaker voor verantwoorde producten en diensten. Niemand wil bewust investeren in bedrijven die mensenrechten schenden, het milieu enorm vervuilen of zich schuldig maken aan kinderarbeid en corruptie. Kortom, duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en binnen het ondernemerschap. Wij verwachten dan ook dat uw duurzame beleggingen een positief effect zullen hebben op de waardeontwikkeling van uw portefeuille.
Hoe vullen wij uw portefeuille in?
Volgens de Europese richtlijn SFDR worden beleggingen gecategoriseerd als grijs, lichtgroen of donkergroen. Wij kiezen in uw portefeuille voor een combinatie tussen lichtgroene beleggingen (Artikel 8) en donkergroene impactbeleggingen (Artikel 9), aangeduid met de termen ESG en SRI. Wij sluiten in eerste instantie bedrijven uit die niet voldoen aan onze duurzaamheidscriteria en beleggen een kleiner deel in zogenaamde impactbeleggingen.
Wij conformeren ons aan de 10 grondbeginselen op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding opgesteld door de Verenigde Naties. Bedrijven die een van deze beginselen overtreden worden door de fondsaanbieder middels screening uitgesloten in de ESG en SRI fondsen.
Heeft u specifieke duurzaamheidsvoorkeuren?
Er zijn vanuit nieuwe Europese wet- en regelgeving drie methoden vastgesteld om duurzaamheid te toetsen. Wij kiezen in ons beleid voor de methode die aansluit op onze beleggingsfilosofie en basisprincipes.
> Welke drie methodes zijn er?
Beleggingsrisico’s
Wij houden rekening met alle relevante beleggingsrisico’s, waaronder duurzaamheidsrisico’s. Gebeurtenissen op het gebied van duurzaamheid kunnen ervoor zorgen dat uw beleggingen minder waard worden. Omdat wij wereldwijd gespreid en duurzaam beleggen is de invloed hiervan beperkt.
Blogs
Hieronder vindt u onze blogs over duurzaam beleggen:
Duurzaam beleggen: greenwashing aangepakt (8 juli 2022)
Duurzaamheid als marketingtool (29 juni 2021)
Op naar een duurzame samenleving (23 maart 2021)
Duurzaam beleggen in tijden van crisis (7 januari 2021)
Duurzaamheid is er in vele smaken (21 november 2019)
Beleggen voor de wereld van morgen (5 juli 2019)