Zoals u weet, hebben wij in 2012 iBeleggen opgericht met als doel onze dienstverlening, mét inachtneming van onze principes, zo breed mogelijk aan te bieden. Beleggen is en blijft immers voor (bijna) iedereen interessant, ook voor mensen met een (relatief) kleiner vermogen. iBeleggen werd, na een langdurig voortraject, gelanceerd, als eerste online aanbieder van beleggingsadvies in Nederland. Het online beleggen stond toen nog in de kinderschoenen.

Om het zo transparant mogelijk te organiseren, werd iBeleggen een volledig zelfstandig bedrijf, met een zelfstandige adviesvergunning van de AFM, een eigen website, een eigen personeelsbestand en een onafhankelijke administratie.

Inmiddels zijn we alweer bijna zes jaar verder. iBeleggen groeit nog steeds hard en staat als zelfstandige organisatie als een huis. Daartegenover zijn topcapital en iBeleggen, door innovaties op het gebied van IT, “aan de achterkant” meer op elkaar gaan lijken. Verder werd, ingegeven door nieuwe regelgeving, begin dit jaar definitief afscheid genomen van vermogensadvies. Net als topcapital ligt de focus bij iBeleggen voor 100% op vermogensbeheer. De dienstverlening van topcapital en iBeleggen zijn daarmee dichter naar elkaar toe gegroeid.

Het vijfjarig bestaan van iBeleggen in 2017 was voor ons aanleiding om onze oorspronkelijke keuzes bij de oprichting nog eens goed te heroverwegen. Dit heeft inmiddels geleid tot een heldere conclusie. De schaalvoordelen van een nauwe band tussen iBeleggen en topcapital worden steeds groter. Het is daarom voordeliger voor al onze klanten als we topcapital en iBeleggen laten fuseren.

Dit betekent dat iBeleggen B.V. zal ophouden te bestaan als zelfstandige entiteit en verder zal gaan als zelfstandig bedrijfsonderdeel van topcapital. Momenteel werken wij samen met onze accountant aan het samenvoegen van de bedrijven. De juridische fusie zal voor 1 juli aanstaande zijn gerealiseerd en zal (administratief) met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018 worden verwerkt.

Door de fusie tussen de zusterbedrijven maken wij beide bedrijven nog meer toekomstbestendig. Zo kunnen wij de komende tijd efficiënter investeren in onze dienstverlening, om deze zo goed mogelijk te kunnen blijven uitvoeren tegen een optimaal en eerlijk tarief.

Als klant van topcapital of iBeleggen zult u niets merken van deze verandering. Zowel op operationeel vlak als op het gebied van het beleggingsbeleid blijft onze dienstverlening vertrouwd. De uitstraling en werkwijze van iBeleggen veranderen dan ook niet. Topcapital én iBeleggen zijn en blijven transparant, onafhankelijk en persoonlijk, precies zoals u dit van ons gewend bent.

Patrick Bontje Patrick (1970) is medeoprichter van iBeleggen en moederbedrijf topcapital. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.