Eén van de grondgedachten van iBeleggen is om het succes met haar klanten te delen. Wij hadden het al eerder aangekondigd en zetten nu een volgende stap: iBeleggen verlaagt het basistarief met 50%.

Het delen van ons succes brachten we al in de praktijk op 1 juli 2016. Toen verlaagden wij onze beheervergoeding met 25%. Nu doen we dat weer vanaf 1 januari 2019 met een verlaging van het basistarief (de vaste kosten per rekening) van €120 naar €60 per jaar. Hiermee geeft iBeleggen nagenoeg haar gehele winst over het boekjaar 2017 aan haar klanten terug. Het is ons ideaal om de kosten voor beleggers met kleinere vermogens zo laag mogelijk te krijgen. Geen woorden maar daden dus!

Natuurlijk, wij zijn geen filantropische instelling en willen er op den duur wel wat beter van worden. Wij zijn echter een solide bedrijf dat een gezonde omzet- en winstgroei zal blijven realiseren. Met één belangrijk verschil ten opzichte van de meeste van onze concurrenten: ons bedrijf is in handen van de medewerkers. Er zijn geen externe aandeelhouders die vaak maar één doel voor ogen hebben, namelijk winstmaximalisatie.

Wij geloven in een scherp en eerlijk tarief, waarmee wij een langdurige band met onze klanten scheppen. Deze gedachte bleek bij moederbedrijf topcapital al succesvol te zijn. In 2013 verlaagden wij onze beheervergoeding met 40% en realiseerden wij evengoed een flinke omzetstijging. Onze vermogensbeheer activiteiten groeiden in dat jaar met ruim 600%.

Wij durven op de toekomst te vertrouwen en wachten rustig af in welke mate de halvering van het basistarief door potentiële en bestaande klanten wordt gewaardeerd. Onze groei is de resultante van het vertrouwen dat mensen ons brengen. En we zeggen niet voor niets: “Het mooiste dat we kunnen verdienen is vertrouwen”.

Wij kunnen niet meer doen dan maximaal transparant zijn, eerlijke tarieven bieden en ons werk vakbekwaam en enthousiast blijven uitvoeren. Daar staan wij voor!