Internet Explorer werd voor het eerst gelanceerd op een Windows 95-computer en is lange tijd de meest gebruikte webbrowser ter wereld geweest. Maar bijna 25 jaar later ondersteunt Microsoft de laatste versie (Internet Explorer 11) niet meer. Maakt u gebruik van deze webbrowser? Dan kan het zijn dat u op den duur (of nu al) problemen gaat ervaren op het gebied van beveiliging en webapplicaties, waaronder uw persoonlijke iBeleggen inlogomgeving.

Microsoft zelf raadt gebruikers van Internet Explorer 11 af deze webbrowser nog te gebruiken. Dit lieten zij eerder dit jaar weten. Een webbrowser is een programma dat toegang geeft tot het internet. Het programma is verouderd en updates worden niet meer uitgevoerd. Een verouderde browser kan veiligheidslekken bevatten, waardoor virussen en andere schadelijke software de computer kunnen binnendringen.

Ook zal Internet Explorer 11 in de toekomst steeds vaker problemen geven, zoals applicaties die niet meer goed of helemaal niet meer werken. Dit komt doordat programmaontwikkelaars geen rekening (meer) houden met Internet Explorer 11 als webbrowser en geen tests meer uitvoeren in deze verouderde versie. De webbrowser wordt dus niet verder ontwikkeld en wordt alleen in stand gehouden voor bedrijfstoepassingen die ooit zijn ontwikkeld voor Internet Explorer en niet werken in moderne browsers.

Problemen bij inloggen door verouderde webbrowser

Wij hebben gemerkt dat steeds meer van onze klanten die Internet Explorer 11 gebruiken problemen ondervinden bij het inloggen in hun persoonlijke iBeleggen inlogomgeving. Het kan zijn dat u tijdens het inloggen een foutmelding krijgt die niet verholpen kan worden.

Wij werken met de nieuwste updates om te kunnen blijven voldoen aan de huidige beveiligingseisen. Inloggen in een vernieuwde webapplicatie met een verouderde webbrowser kan ervoor zorgen dat het systeem niet meer naar behoren werkt.

Stap over naar een moderne webbrowser

Bij een Windows 7-computer is Internet Explorer de standaard. Wij adviseren u in dat geval over te stappen naar een moderne browser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox.

Microsoft Edge – Google Chrome – Mozilla Firefox

U kunt een nieuwe webbrowser installeren via het internet. Graag helpen wij u een handje met hieronder de links naar de installatiebestanden en bijbehorende uitleg.

Microsoft Edge

Deze browser is voorgeïnstalleerd op Windows 10- computers. Als uw besturingssysteem nog een Windows 7 of 8.1 is, dient u het besturingssysteem Windows 10 eerst te installeren. Dit is gratis als u een geldige Windows 7 of 8.1 licentie heeft. Meer informatie over Windows installatie vindt u hier.

Weet u niet welke Windows versie u gebruikt? Klik dan hier voor een uitleg.

Google Chrome

Informatie Chrome downloaden en installeren

Mozilla Firefox

Informatie Firefox downloaden en installeren


Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Dani Loe Daní Loe (1992) is accountmanager bij iBeleggen en is samen met Maurice het aanspreekpunt voor klanten. Hij is een teamplayer en met zijn achtergrond in de psychologie heeft hij een oprechte interesse in de mens.