Jennifer (41) is ooit begonnen in de uitzendbranche en werkt inmiddels al bijna vier jaar als office manager voor onze vestiging in het Gooische Huizen. Ze voelt zich als een vis in het water door de diversiteit van haar functie en het persoonlijke contact met collega’s en relaties. Ze woont met haar man John (47) en twee kinderen Julie (9) en Olivier (5) in Hilversum. Ze wonen vlakbij het bos, waar ze dan ook vaak te vinden zijn.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Alweer bijna vier jaar geleden ben ik via een uitzendbureau in contact gebracht met topcapital en iBeleggen. Ik had nooit de ambitie om bij een vermogensbeheerder aan de slag te gaan, maar het persoonlijke en open gesprek met Peter en Patrick voelde voor mij als een enorme verademing na mijn ervaringen bij het advocatenkantoor en in de ICT.

Bij topcapital werk ik echt met gelijkgestemde mensen. Vooral gezien mijn eerdere werkervaring kan ik dit erg waarderen. Natuurlijk bekleedt iedereen op kantoor verschillende functies en heb ik een ondersteunende rol ten aanzien van de adviseurs, maar de omgang met elkaar is gelijkwaardig.

Wat heb je hiervoor gedaan dan?

Ik ben ooit begonnen als intercedent bij verschillende uitzendbureaus. Ik had het er erg naar mijn zin, maar kreeg ook interesse in de vacatures waarvoor ik zelf bemiddelde. Destijds zond ik secretaresses uit naar advocatenkantoren en omdat ik ook aantal jaren rechten heb gestudeerd, paste dit goed in mijn straatje. Ik ben hier toen zelf op gaan solliciteren en uiteindelijk ook aan het werk gegaan.

Ik begon bij een notariskantoor en stapte daarna over naar een advocatenkantoor als directiesecretaresse. Ik vond het werk leuk, maar merkte tegelijkertijd veel afstand tot mijn collega’s door de hiërarchische structuur van het bedrijf. Ik zocht een plek waar ik meer mezelf kon zijn. Toen stapte ik over naar een ICT bedrijf. Hier deed iedereen erg zijn eigen ding, terwijl ik juist graag dat contact zocht. Ik ben mijn zoektocht verder gaan vervolgen en toen kwam ik hier terecht.

Waarom past dit bedrijf en deze functie bij je?

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het heel divers is. Op kantoor regel ik van alles. Ik doe de kneuterige dingetjes zoals het aanschaffen van lunch en wc-papier en heb hiernaast veel contact met onze relaties, zowel per e-mail als telefonisch. Hierbij komen mijn sociale vaardigheden goed van pas. De meeste relaties kennen mij inmiddels van gezicht. Ik ben hun eerste aanspreekpunt en help ze met problemen, vraagstukken en andere praktische zaken zoals inloggen, het wijzigen van een tegenrekening of het overboeken van geldbedragen. Ook is nauwkeurig en zorgvuldig werken belangrijk in mijn functie omdat ik omga met geld van een ander en te maken heb met privacygevoelige klantgegevens.

Daarnaast verwerk ik de administratie voor nieuwe relaties, zorg ervoor dat hun rekeningen geopend worden en alles hieromheen. Dit is veelal precisiewerk, waaronder het opstellen van een vermogensbeheerovereenkomst. Ik dubbelcheck dit altijd en lees alles bij wijze van spreken zes keer na. Door de jaren heen heb ik mezelf aangeleerd mijn eigen werk altijd te controleren.

Maar er zijn ook lopende projecten waar Nathalie en ik aan werken, zoals het digitaliseren van alle klantdossiers. Dit betekent dus veel inscanwerk, klantgegevens controleren en mappen opschonen. Mocht er iets missen, dan zoek ik dit uit en los dit op.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik vind het fijn om in de natuur en buiten te zijn. Wij wonen dan ook vlakbij het bos. Regelmatig ga ik hier lekker wandelen met de hond van mijn moeder en met John en onze kinderen. Maar ook als ik Julie en Olivier naar school breng of moet ophalen, fiets ik door het bos heen. Heerlijk vind ik dat. Op een rustige plek en dichtbij de natuur wonen heb ik altijd belangrijk gevonden. Ik ben nooit zo’n stadmeisje geweest. Toen ik nog in Amsterdam studeerde reisde ik elke dag met de trein naar de UvA, maar ik had nooit de behoefte om hier te gaan wonen. Aan het einde van de dag was ik blij om terug te gaan naar huis en maakte ik met mijn herdershond een flinke wandeling door het natuurgebied rondom Soest.

Daarnaast kan ik goed koken en vind ik het heel leuk om te doen. Mijn man staat ook graag in de keuken en samen maken wij de lekkerste gerechten. De Franse en Italiaanse keuken is onze specialiteit. We maken vaak pasta’s met pasta chorizo als ons favoriete comfortfood. We halen dus veel plezier uit koken, maar gaan ook graag samen uit eten.

Verder zijn wij echte familiemensen. Mijn ouders en broer komen vaak langs, maar ook mijn schoonfamilie uit Limburg komt regelmatig bij ons over de vloer en eten dan graag mee. Soms is het wel wat lastig om in te plannen omdat mijn man onregelmatige werktijden heeft en vaak in het weekend werkt. Maar wij vinden altijd wel een moment om samen te zijn.

Vrije tijd Jennifer


Het team van iBeleggen

Benieuwd naar de rest van onze collega’s? Bekijk hier onze mensen.

Contact met ons opnemen? Ga naar onze contactpagina.

iBeleggen Wij zijn iBeleggen. Noem ons idealisten maar wij geloven dat het beheren van uw vermogen écht anders kan. Met een eerlijke, onafhankelijke en vooral persoonlijke aanpak moet beleggen gewoon begrijpelijk en eenvoudig zijn. Tegen lage kosten en zonder onnodige risico’s.