2006 abnamro
2007 topcapital
2012 ibeleggen
2023

iBeleggen is de eerste online vermogensadviseur van Nederland en in 2012 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje. iBeleggen is ontstaan vanuit idealisme: het is hun droom om beleggen voor iedereen mogelijk te maken.

In 2006 besloten Peter & Patrick bij de ABN AMRO weg te gaan omdat ze zich niet meer konden vinden in het gevoerde beleid. Na een periode van onderzoek en voorbereiden zijn zij uiteindelijk begin 2007 gestart met topcapital, moederbedrijf van iBeleggen. Het belangrijkste doel is het klantbelang weer écht voorop te stellen.

Omdat de instapgrens voor topcapital 500.000 euro is, kregen zij van klanten geregeld de vraag of ze niet iets konden betekenen voor hun zus, een neef of een kennis? Oftewel: mensen met vermogens onder de 500.000 euro. Uit die steeds vaker voorkomende vraag is in 2012 iBeleggen ontstaan.

Met iBeleggen wilden Peter en Patrick aan de hand van een online en (kosten)efficiënte formule hun beleggingsfilosofie voor een breder publiek toegankelijk maken. De instapgrens voor iBeleggen is 25.000 euro en de tarieven behoren tot de laagste van Nederland.

Beide bedrijven maken sinds de start een gezonde groei door. Wij zijn inmiddels met een team van tien mensen. We beheren het vermogen van circa 500 relaties bij topcapital en 1.900 relaties bij iBeleggen. In totaal beheren wij ruim 1 miljard aan belegd vermogen, waarvan meer dan 250 miljoen voor iBeleggen. Hierdoor behoren wij inmiddels tot een van de 10 grootste zelfstandige vermogensbeheerders van Nederland.

Ons klantenbestand groeit gestaag door. Echter is groei voor ons nooit een doel op zich geweest, maar is vooral het resultaat van het vertrouwen dat beleggers ons brengen.

Peter van der Slikke is tevens de schrijver van de boeken Ontmaskerd en Slow beleggen. Via deze link kunt u het boek Slow beleggen gratis toegestuurd krijgen. Hebt u interesse in Ontmaskerd, stuur ons dan een e-mail.

Bij iBeleggen willen we beoordeeld worden op onze persoonlijke betekenis voor u. Op resultaten in termen van rendementen, maar ook ervaringen. Als volstrekt onafhankelijke partij dienen we geen andere belangen. Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid, iBeleggen in de praktijk en onze portefeuilleprofielen.


Meer lezen over onze beleggingsaanpak? Lees hier meer over Slow beleggen.