2006 abnamro
2007 topcapital
2012 ibeleggen
2017

iBeleggen is de eerste online vermogensadviseur van Nederland en in 2012 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje. iBeleggen is ontstaan vanuit idealisme: het is hun droom om beleggen voor iedereen mogelijk te maken.

In 2006 besloten Peter & Patrick bij de ABN AMRO weg te gaan omdat ze zich niet meer konden vinden in het gevoerde beleid. Na een periode van onderzoek en voorbereiden zijn zij uiteindelijk begin 2007 gestart met topcapital, het zusterbedrijf van iBeleggen. Het belangrijkste doel was het klantbelang weer écht voorop te stellen.

Omdat de instapgrens voor topcapital 500.000 euro is, kregen zij van klanten geregeld de vraag of ze niet iets konden betekenen voor hun broer, een neef of een kennis, mensen met vermogens onder de 500.000 euro. Uit die steeds vaker voorkomende vraag is in 2012 iBeleggen ontstaan. Met iBeleggen wilden Peter en Patrick aan de hand van een online en (kosten)efficiënte formule hun beleggingsfilosofie voor een breder publiek toegankelijk maken. De instapgrens voor iBeleggen is 25.000 euro en de tarieven behoren tot de laagste van Nederland.

Inmiddels beheert topcapital voor iBeleggen circa 150 miljoen euro voor zo’n 1.300 klanten, en staat topcapital in de top 10 grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland met een belegd vermogen van bijna 550 miljoen euro. iBeleggen benut voortdurend de ervaring en expertise van topcapital.

Peter van der Slikke is tevens de schrijver van de boeken Ontmaskerd en Slow beleggen. Via deze link kunt u het boek Slow beleggen gratis toegestuurd krijgen. Hebt u interesse in Ontmaskerd, stuur ons dan een e-mail.

Bij iBeleggen willen we beoordeeld worden op onze persoonlijke betekenis voor u. Op resultaten in termen van rendementen, maar ook ervaringen. Als volstrekt onafhankelijke partij dienen we geen andere belangen. Meer lezen over onze missie, filosofie en ons beleid? Klik dan hier.