iBeleggen is online beleggen met een persoonlijke touch. Volledig duurzaam beleggen én tegen de laagste kosten. Zo houdt u onder de streep meer rendement over. U kunt starten vanaf 25.000 euro en belegt in één van onze 5 portefeuilleprofielen. Zowel geld storten als opnemen is kosteloos. Kies voor rust en gemak met vermogensbeheer. Lees hieronder meer over hoe iBeleggen werkt in de praktijk.


Online en persoonlijk

Bij iBeleggen vindt het contact met u als relatie en als geïnteresseerde digitaal plaats. Zo houden wij de kosten zo laag mogelijk. Desalniettemin vinden we persoonlijk contact met u als belegger heel belangrijk. Als u vragen heeft, kunt u ons gewoon bellen. Wij geven u altijd een persoonlijk advies. Per e-mail kunt u altijd rekenen op een snel antwoord.

Samen met moederbedrijf topcapital zijn we in totaal met tien mensen. Twee personen hiervan, Daní en Maurice, zijn uw aanspreekpunt. Ze beheren de portefeuilles, doen effectentransacties voor het aan- en verkopen van de beleggingen en helpen met vragen. Ook ondersteunen ze nieuwe relaties met het aanmeldproces.


Volledig duurzaam beleggen

Als beleggers hebben wij invloed op investeringsbeslissingen en daarmee op de wereld van morgen. Wij dragen als vermogensbeheerder dan ook graag ons steentje bij aan een schone en sociale toekomst. Wij kiezen daarom enkel voor duurzaam gescreende indextrackers en marktfondsen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Door duurzaam te beleggen doen wij geen concessies aan ons beleid. Wij blijven de markt zo goed mogelijk volgen tegen zo laag mogelijke kosten én dragen tegelijkertijd bij aan een betere toekomst. Lees hier meer over duurzaam beleggen.


Lage kosten voor een hoger rendement

Onze tarieven behoren tot de laagste van Nederland. Het is ons streven om ons tarief gaandeweg de jaren verder te verlagen. Want hoe lager uw kosten, des te meer u onder de streep overhoudt.


Starten vanaf 25.000 euro

Wij bieden vermogensbeheer aan vanaf een bedrag van 25.000 euro. U kunt bij ons zowel privé als zakelijk beleggen. We hanteren geen maximum bedrag. Door de lage kosten en grote spreiding van uw portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen, uw pensioeninkomen aan te vullen of voor de lange termijn te beleggen voor uw kind of kleinkind.

Wilt u meer dan 500.000 euro beleggen? Dan is beleggen bij ons moederbedrijf topcapital wellicht meer passend. De beleggingsfilosofie van beide bedrijven is gelijk, alleen de werkwijze is anders: online vermogensbeheer met een persoonlijke touch versus meer persoonlijk vermogensbeheer.

Speciaal voor (familie van) onze relaties bieden wij de zogenaamde iBeleggen Groeirekening aan. U kunt starten met een klein bedrag en door periodiek geld in te leggen, bouwt u geleidelijk uw portefeuille op. Neem contact met ons op voor meer informatie.


5 portefeuilleprofielen

In het kort onderscheiden wij 5 portefeuilleprofielen. Elk profiel staat voor een bepaalde mate van risico (de verhouding aandelen, obligaties en vastgoed) en een verwacht rendement. Bij ieder portefeuilleprofiel hoort een beleggingshorizon, ofwel een minimaal aantal beleggingsjaren. Hoe langer uw horizon, hoe meer risico u kunt accepteren en hoe groter uw weging in aandelen.


Kosteloos geld bijstorten en opnemen

U kunt op elk gewenst moment geld bijstorten en geld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Anders dan bij de bekende grootbanken kunt u geldbedragen bij BinckBank uit veiligheidsoverwegingen uitsluitend overboeken naar uw (vooraf) opgegeven tegenrekening. Wanneer u uw tegenrekening wilt wijzigen of er één wilt toevoegen, dan is hiervoor uw handtekening nodig. Ook een overboeking vanaf uw betaalrekening mag alleen afkomstig zijn van een rekening op dezelfde naam. Voor de uitzonderingen hierop kunt u contact met ons opnemen.


Rust en gemak met Slow beleggen

Met iBeleggen kiest u voor rust en gemak. Moederbedrijf topcapital draagt de zorg over uw portefeuille en voert het vermogensbeheer uit. U heeft hier zelf geen omkijken naar. Wij stellen de portefeuille voor u samen, vullen deze voor u in, houden die voor u up-to-date en zorgen er voortdurend voor dat uw portefeuille binnen het door u gekozen portefeuilleprofiel blijft. Uw portefeuille is internationaal gespreid, gericht op de toekomst en bestand tegen een stootje. Dit noemen wij Slow beleggen. Onze beleggingsovertuigingen zijn heel simpel, eenvoudig en bewezen succesvol.

iBeleggen berust op de kennis en expertise van topcapital. De beleggingsfilosofie van beide bedrijven is gelijk, alleen de werkwijze is anders: online vermogensbeheer met een persoonlijke touch versus traditioneel en meer persoonlijk vermogensbeheer. Lees hier meer over het ontstaan van iBeleggen vanuit topcapital.


Uw persoonlijke iBeleggen omgeving

U kunt op dagelijkse basis uw portefeuille volgen. In uw persoonlijke iBeleggen omgeving treft u de waarde van uw beleggingen, uw behaalde rendement en kosten aan. Voor meer specifieke informatie over uw beleggingsresultaten kunt u daarnaast tevens uw rapportages raadplegen. Ook kunt u hier terecht voor uw facturen en jaaropgaven.

Lees hier meer over de functionaliteiten van de inlogomgeving. Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

De inlogomgeving is beveiligd met een certificaat. Dit betekent dat alle gegevens via internetverbinding versleuteld worden verzonden.


BinckBank als depotbank met depositogarantiestelsel

BinckBank is de depotbank van onze relaties, wat betekent dat we uw rekening hier aanhouden en het systeem van BinckBank gebruiken voor het handelen op de beurs. De effecten van al onze relaties worden hier aangehouden en geadministreerd. Tevens worden alle effectentransacties door hen uitgevoerd en gecontroleerd.

De dienstverlening van BinckBank vindt plaats binnen de afdeling Professional Services en is met ruim 550.000 rekeninghouders de grootste, zelfstandige Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. BinckBank heeft een Nederlandse bankvergunning. Hierdoor zijn op basis van het depositogarantiestelsel alle liquiditeiten binnen de huidige regelgeving gegarandeerd tot een bedrag van 100.000 euro per rekeninghouder.


Dagelijks opzegbaar

Een opzegtermijn hanteren wij niet. U bent nooit aan ons gebonden. Wij hebben alleen een beheerrelatie, zolang u vertrouwen in ons stelt. U kunt daarom dagelijks van ons af.


Meer informatie?

Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid, iBeleggen in de praktijk en onze portefeuilleprofielen.