iBeleggen is online beleggen met een persoonlijke touch. Volledig duurzaam beleggen én tegen de laagste kosten. Zo houdt u onder de streep meer rendement over. U kunt starten vanaf 25.000 euro en belegt in één van onze 5 portefeuilleprofielen. Zowel geld storten als opnemen is kosteloos. Kies voor rust en gemak met vermogensbeheer. Lees hieronder meer over hoe iBeleggen werkt in de praktijk.


Online en persoonlijk

Bij iBeleggen vindt het contact met u als relatie en als geïnteresseerde digitaal plaats. Zo houden wij de kosten zo laag mogelijk. Desalniettemin vinden we persoonlijk contact met u als belegger heel belangrijk. Als u vragen heeft, kunt u ons gewoon bellen. Wij geven u altijd een persoonlijk advies. Per e-mail kunt u altijd rekenen op een snel antwoord.

Wij bestaan uit een team van 11 mensen en zijn in feite twee labels met dezelfde visie. iBeleggen is online beleggen vanaf 25.000 euro en topcapital is vermogensbeheer vanaf 500.000 euro, met een nog bredere en klantgerichtere dienstverlening.


Duurzaam beleggen

Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen hier als vermogensbeheerder graag ons steentje aan bij. Daarom vullen wij uw portefeuille in met duurzaam gescreende indextrackers en marktfondsen.

Ons duurzame beleggingsbeleid draagt bij aan een positieve impact op mens, milieu en maatschappij én aan het behalen van een duurzaam rendement voor onze relaties.

> Ontdek meer over duurzaam beleggen


Lage kosten voor een hoger rendement

Onze tarieven behoren tot de laagste van Nederland. Het is ons streven om ons tarief gaandeweg de jaren verder te verlagen. Want hoe lager uw kosten, des te meer u onder de streep overhoudt.


Starten vanaf 25.000 euro

Wij bieden vermogensbeheer aan vanaf een bedrag van 25.000 euro. U kunt bij ons zowel privé als zakelijk beleggen. We hanteren geen maximum bedrag. Door de lage kosten en grote spreiding van uw portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen, uw pensioeninkomen aan te vullen of voor de lange termijn te beleggen voor uw kind of kleinkind.

Wilt u meer dan 500.000 euro beleggen? Dan is beleggen bij ons moederbedrijf topcapital wellicht meer passend. De beleggingsfilosofie van beide bedrijven is gelijk, alleen de werkwijze is anders: online vermogensbeheer met een persoonlijke touch versus meer persoonlijk vermogensbeheer.


5 portefeuilleprofielen

In het kort onderscheiden wij 5 portefeuilleprofielen. Elk profiel staat voor een bepaalde mate van risico (de verhouding aandelen, obligaties en vastgoed) en een verwacht rendement. Bij ieder portefeuilleprofiel hoort een beleggingshorizon, ofwel een minimaal aantal beleggingsjaren. Hoe langer uw horizon, hoe meer risico u kunt accepteren en hoe groter uw weging in aandelen.

 


Kosteloos geld bijstorten en opnemen

U kunt op elk gewenst moment geld bijstorten en geld opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wanneer u een bedrag overboekt naar uw iBeleggen rekening, moet dit afkomstig zijn van een rekening die op dezelfde naam staat. Ook andersom geldt: wanneer u een bedrag van uw iBeleggen rekening wenst af te halen en wilt overboeken naar uw tegenrekening, moeten de tenaamstellingen aan elkaar gelijk zijn. Dit vanuit veiligheidsoverwegingen.

De enige uitzondering op deze regel betreft minderjarige rekeninghouders. Wanneer de iBeleggen rekening op naam staat van een minderjarige rekeninghouder, dan kunt u hiernaartoe geld overboeken vanaf een rekening op naam van een wettelijke vertegenwoordiger (ouder).


Rust en gemak met Slow beleggen

Met iBeleggen kiest u voor rust en gemak. Moederbedrijf topcapital draagt de zorg over uw portefeuille en voert het vermogensbeheer uit. U heeft hier zelf geen omkijken naar. Wij stellen de portefeuille voor u samen, vullen deze voor u in, houden die voor u up-to-date en zorgen er voortdurend voor dat uw portefeuille binnen het door u gekozen portefeuilleprofiel blijft. Uw portefeuille is internationaal gespreid, gericht op de toekomst en bestand tegen een stootje. Dit noemen wij Slow beleggen. Onze beleggingsovertuigingen zijn heel simpel, eenvoudig en bewezen succesvol.

iBeleggen berust op de kennis en expertise van topcapital. De beleggingsfilosofie van beide bedrijven is gelijk, alleen de werkwijze is anders: online vermogensbeheer met een persoonlijke touch versus traditioneel en meer persoonlijk vermogensbeheer. Lees hier meer over het ontstaan van iBeleggen vanuit topcapital.


Uw persoonlijke iBeleggen omgeving

U kunt op dagelijkse basis uw portefeuille volgen. In uw persoonlijke iBeleggen omgeving treft u de waarde van uw beleggingen, uw behaalde rendement en kosten aan. Voor meer specifieke informatie over uw beleggingsresultaten kunt u daarnaast tevens uw rapportages raadplegen. Ook kunt u hier terecht voor uw facturen en jaaropgaven.

Lees hier meer over de functionaliteiten van de inlogomgeving. Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

De inlogomgeving is beveiligd met een certificaat. Dit betekent dat alle gegevens via internetverbinding versleuteld worden verzonden.


Saxo Bank als broker met depositogarantiestelsel

Uw beleggingen worden bewaard door Saxo Bank, onze broker. Via het platform van Saxo Bank doen wij voor onze relaties alle aan- en verkopen op de beurs. Saxo Bank is een online beleggersbank. Ze zijn opgericht in 1992 in Denemarken. De bank is gevestigd in 16 landen en heeft wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers in dienst.

In Nederland is Saxo Bank de handelsnaam van BinckBank N.V., een Nederlandse bank die onderdeel uitmaakt de Saxo Bank Groep. BinckBank heeft een Nederlandse bankvergunning en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee valt Saxo Bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (DGS). Dit betekent dat alle liquiditeiten binnen de huidige regelgeving gegarandeerd zijn tot een bedrag van 100.000 euro per rekeninghouder.


Dagelijks opzegbaar

Een opzegtermijn hanteren wij niet. U bent nooit aan ons gebonden. Wij hebben alleen een beheerrelatie, zolang u vertrouwen in ons stelt. U kunt daarom dagelijks van ons af.


Meer informatie?

Lees hier meer over onze Missie, Filosofie en Beleid, iBeleggen in de praktijk en onze portefeuilleprofielen.