Wij leggen u graag puntsgewijs aan hoe Uw persoonlijke iBeleggen omgeving is ingericht en wat de functionaliteiten zijn. Hierbij maken wij gebruik van een voorbeeldportefeuille. De gegevens zijn fictief.

Op deze pagina leggen wij uit hoe u de iBeleggen omgeving als app kunt toevoegen op uw tablet of smartphone. Zowel voor Apple als Android gebruikers.


Home

Nadat u bent ingelogd, komt u terecht op de pagina Home. Hier treft u aan:

 • Uw huidige portefeuillewaarde, uw portefeuillewaarde per 1 januari van het lopende jaar (YTD) en uw eventuele stortingen en opnames. Het verschil hiertussen is uw beleggingsresultaat. Uw beleggingsresultaat wordt tevens uitgedrukt in een percentage, uw rendement.
 • Uw huidige vermogensverdeling in een taartgrafiek, ook wel uw asset allocatie. Dit is de verhouding aandelen, obligaties en vastgoed in uw portefeuille, ofwel uw portefeuilleprofiel. Wanneer u met uw cursor een van de taartpunten selecteert, treft u naast het percentage ook de betreffende waarde aan.
 • Uw relatienummer en uw persoonlijke IBAN (rechts bovenin uw scherm).

Belangrijk: De gegevens zijn bijgewerkt tot en met de slotkoers van de laatste beursdag. Dagelijks rond 10.30 uur wordt alle informatie binnen uw persoonlijke iBeleggen omgeving ververst.

Home


Home > Vermogensverloop

Vanaf de pagina Home klikt u op de groene button Vermogensverloop. Hier ziet u:

 • De waardeontwikkeling van uw vermogen in een lijngrafiek. Standaard ziet u de gegevens vanaf begin dit jaar (YTD).
 • De waardeontwikkeling van alle voorgaande beleggingsjaren klikt u op de button Vanaf start. Houdt u er rekening mee dat het een aantal seconden kan duren voordat al uw gegevens zijn opgehaald.

Vermogensverloop


Home > Rendement

Vanaf de pagina Home klikt u op de groene button Rendement. Hier ziet u:

 • Uw rendementsontwikkeling in een overzichtelijke grafiek. Standaard ziet u de gegevens vanaf begin dit jaar (YTD).
 • Uw rendement van alle voorgaande beleggingsjaren. Klik dan op de button Vanaf start. Houdt u er rekening mee dat het een aantal seconden kan duren voordat al uw gegevens zijn opgehaald.
 • Onder de grafiek ziet u een nieuwe functionaliteit: Resultaat portefeuille vanaf start. Zo ziet u in één oogopslag uw beleggingsresultaat vanaf uw start bij iBeleggen.

De grafiek laat zowel uw maandrendement zien (de groene blokjes), als het cumulatieve rendement (de grijze lijn). Cumulatief houdt in dat alle resultaten van begin af aan bij elkaar zijn opgeteld.


Home > Beleggingen

Klik vanaf de pagina Home op de groene button Beleggingen. Hier vindt u:

 • De beleggingen in uw portefeuille, uw aandelen, obligaties*, vastgoed en uw liquide geldsaldo.
 • De totale waarde per belegging en de weging hiervan op uw gehele portefeuille.

Standaard ziet u de gegevens per slotkoers van de laatste beursdag. Desgewenst kunt u deze datum wijzigen en bijvoorbeeld uw beleggingen bekijken per dezelfde datum vorig jaar.

* Portefeuilleprofiel Rood belegt enkel in aandelen en heeft geen obligaties in de portefeuille.


Rapportage

Op de pagina Rapportage kunt u uw uitgebreide rapportage raadplegen. Raadpleeg hier:

 • Uw meest recente rapportage, met als startdatum 1 januari van het lopende jaar (YTD). Deze rapportage is bijgewerkt tot en met de slotkoersen van de laatste beursdag. Om het document te downloaden klikt u op het icoontje.
 • Uw maandrapportages van het lopende jaar en eventuele voorgaande beleggingsjaren. Aan het begin van elke nieuwe maand plaatsen wij hier de maandrapportage van de afgelopen maand. Bekijk hier een voorbeeldrapportage.
 • Uw kwartaalrapportages worden geplaatst onder de maanden maart, juni, september en december. Alleen in deze kwartaalrapportages en uw jaarrapportage vindt u uw Vergelijkende Kostenmaatstaf*.

* De Vergelijkende Kostenmaatstaf (VKM) wordt ook wel Total Cost of Ownership (TCO) genoemd. Dit is een overzicht van uw totale jaarlijkse kosten. Hierin staan zowel de directe kosten (zoals onze beheervergoeding en de all-in fee van Saxo Bank) als de indirecte kosten (zoals de fondskosten en spreadkosten) weergegeven. Al deze kosten bij elkaar bepalen uiteindelijk de totale kosten van uw beleggingen.

Rapportages


Documenten

Op de pagina Documenten kunt u:

 • Uw facturen en jaaropgaven raadplegen. Om het document te downloaden klikt u op het groene icoontje.

De factuur voor onze beheervergoeding wordt geïncasseerd vanaf uw Saxo Bank rekening. De beheervergoeding is berekend over de gemiddelde waarde van uw portefeuille gedurende het afgelopen kwartaal.

De jaaropgave van Saxo Bank bevat de waarde van uw beleggingen en liquide geldsaldo per ultimo vorig jaar, inclusief een dividend- en renteoverzicht. Deze jaaropgave kunt u gebruiken voor uw belastingaangifte.

Documenten


Profiel

Op de pagina Profiel kunt u onder andere:

 • Uw relatienummer en IBAN inzien.
 • Uw adresgegevens en telefoonnummer wijzigen. Zodra wij uw wijzigingen hebben ontvangen en goedgekeurd, zijn de wijzigingen ook zichtbaar in uw persoonlijke iBeleggen omgeving.
 • Wijzigingen doorgeven in uw persoonlijke en/of financiële situatie die mogelijk invloed hebben op uw portefeuilleprofiel. Klik hiervoor op de button Uw vragenlijst. Pas nadat wij u hebben gesproken voeren wij eventuele wijzigingen door in uw portefeuille en in uw persoonlijke iBeleggen omgeving.
 • Het wachtwoord van uw persoonlijke iBeleggen omgeving wijzigen. Let op: het wachtwoord dient uit minimaal 6 tekens te bestaan.

Actualiseer uw gegevens

Wachtwoord wijzigen


Meer informatie > Direct contact opnemen

Via het tabblad Meer informatie en vervolgens de pagina Direct contact opnemen kunt u ons rechtstreeks een bericht sturen. Wij ontvangen dit bericht in onze mailbox en reageren waar mogelijk binnen één werkdag.

U kunt bijvoorbeeld:

 • Een opnameverzoek doorgeven
 • Een vraag stellen over uw beleggingen
 • Ons laten weten dat u een bedrag gaat bijstorten

Direct contact opnemen


ContactDani en Maurice iBeleggen

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op. Daní en Maurice helpen u graag verder.

Telefoon: 020 673 63 72
Email: info@ibeleggen.nl