De tarieven van iBeleggen behoren tot de laagste van Nederland. Medio 2016 hebben wij onze variabele beheervergoeding met 25% verlaagd van 0,4% naar 0,3% per jaar. Daarnaast hebben wij sinds januari 2019 ook onze administratievergoeding gehalveerd, van 120 euro naar 60 euro per jaar. Het is ons streven om onze tarieven in de toekomst verder te verlagen. Want, hoe lager de kosten, des te meer u als klant onder de streep overhoudt.

Dit geldt ook voor de transactiekosten. Omdat iedere transactie geld kost, brengen we alléén veranderingen aan die bijdragen aan een betere spreiding, lagere kosten en/of een hogere kwaliteit.

De totale kosten die aan onze dienstverlening verbonden zijn bestaan uit:

Fondskosten Kosten voor de indextrackers en marktfondsen
De gemiddelde totale fondskosten bij iBeleggen bedragen 0,23% per jaar.
BinckBank Transactiekosten
De kosten per transactie – afhankelijk van de beursnotering van de betreffende positie – liggen tussen de 5,50 euro + 0,06% en 5,50 euro + 0,12% over het transactiebedrag. In deze bijlage vindt u een uitgebreid overzicht van de kosten per transactie voor verschillende beurzen, de eenmalige (transactie)kosten voor het invullen van de portefeuille en overige kosteninformatie.
 iBeleggen Beheervergoeding
0,36% per jaar over het vermogen (incl. 21% BTW).
 iBeleggen Administratievergoeding
72,60 euro per jaar (incl. 21% BTW). Dit bedrag komt voort uit 5 euro per maand excl. 21% BTW.