Beide ondernemingen kunnen terugzien op een goed en gezond 2017. Topcapital groeide met ruim 15% en iBeleggen met ruim 20% in vermogen onder beheer. Het aantal klanten bij topcapital steeg met 35 en bij iBeleggen met 200. Hiermee realiseren wij wederom een degelijke groei, waarmee wij nog steeds één van de snelst groeiende onafhankelijk vermogensbeheerders van Nederland zijn.

Ons personeelbestand groeide – gedeeltelijk met tijdelijk contractanten – met vijf personen. In 2018 brengen wij het weer terug naar elf personeelsleden. De werkcapaciteit van onze beide bedrijven is in 2017 voor een substantieel deel opgegaan aan het blijven voldoen aan de nieuwe eisen van Europese wet- en regelgeving. Van deze gelegenheid hebben wij gebruik gemaakt door tegelijk onze administratieve organisatie te verbeteren en verder te optimaliseren.

European Securities and Markets Authority

Nog steeds blijkt het belangrijkste deel van onze groei te worden veroorzaakt door de warme en hartelijke aanbevelingen van u als gewaardeerde klant. Wij voelen ons zeer vereerd dat u ons bedrijf aanbeveelt aan anderen. Hierdoor kunnen wij dure reclamekosten besparen en onze tarieven, ondanks de vele kostenstijgingen waar ook wij mee te maken hebben, laag houden. Het is onze ambitie qua rendement te blijven behoren tot de kopgroep van Nederland. Onze lage kosten spelen daar zeker een rol in.

Patrick Bontje Patrick (1970) is medeoprichter van iBeleggen en moederbedrijf topcapital. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.