Onlangs hebben we onze handtekening mogen zetten onder de IASE 3402 type 1 verklaring. Daartoe zijn al onze werkzaamheden rondom het uitvoeren van orders en het zorgvuldig maken en realiseren van beleggingskeuzes onafhankelijk beoordeeld door accountantskantoor Mazars. Als één van de weinige vermogensbeheerders in Nederland is topcapital ISAE 3402 gecertificeerd. Daar zijn we best trots op.

Het idee ontstond om onze processen te laten auditeren toen we ons bogen over de vraag wat onze klanten nou echt van ons verwachten en van ons als professionele partij mogen eisen. We hadden net onze vijf sterren ingeleverd waarmee vergelijkingswebsites vermogensbeheerders beoordelen. Wij waren (en zijn nog steeds) van mening dat deze sterren de klant te weinig houvast bieden. Want zegt een hoge beoordeling iets over het risicobeleid van de onderneming? Bent u er als klant zeker van dat uw beheerder zijn processen achter de schermen onder controle heeft? Een ISAE 3402 verklaring biedt in ons vak juist wel die meerwaarde.

 

ISAE 3402 is een internationale ‘outsourcing’-standaard. Het is daarmee een waarborg voor u of uw accountant dat wij de beleggingswerkzaamheden die aan u ons heeft toevertrouwd aantoonbaar goed op orde hebben. Wij vinden dat onze organisatie moet kunnen aantonen dat wij het beheer van uw portefeuille zorgvuldig uitvoeren. U mag van ons verwachten dat wij daarbij verder gaan dan het absoluut noodzakelijke.

Met de ISAE 3402 toetsing bieden wij onze klanten extra zekerheid rond de beheersing van uiteenlopende bedrijfstechnische risico’s. De betrouwbaarheid van onze dienstverlening hoeft u daarmee niet meer alleen op vertrouwen of op onze reputatie te baseren. Deze betrouwbaarheid wordt namelijk vastgesteld door een onafhankelijke accountant.

Patrick Bontje Patrick (1970) is medeoprichter van iBeleggen en moederbedrijf topcapital. Patrick is ondernemer pur sang; hij draagt onafhankelijkheid hoog in het vaandel.