Afgelopen week heeft de website Vermogensbeheer.nl weer haar jaarlijkse rendementsonderzoek onder ruim 70 vermogensbeheerders gepubliceerd. Met de VBR-index wordt het voor klanten van vermogensbeheerders mogelijk de prestaties van hun vermogensbeheerder te vergelijken en beoordelen.

iBeleggen doet ook mee aan de VBR-Index en levert per kwartaal de rendementen per portefeuilleprofiel aan Vermogensbeheer.nl aan.

Het jaar 2018 was een zeer uitdagend jaar. Zelden liepen de rendementen zo uiteen als in het afgelopen jaar. De portefeuilles liepen in het 4e kwartaal tegen grote verliezen op. Omdat wij marktbeleggers zijn, konden wij ons niet aan de wereldwijde malaise onttrekken. Maar, zoals bijna elk jaar, haalden onze klanten (in elk portefeuilleprofiel) een hoger rendement dan de VBR-Index. Onze klanten profiteren van een beter dan gemiddeld rendement omdat wij blijven vasthouden aan onze beleggingsfilosofie van goed spreiden tegen lage kosten en zo min mogelijk bewegen.

iBeleggen
Onderstaande grafiek toont aan hoeveel meer rendement een belegger bij iBeleggen behaalde in vergelijking met het gemiddelde van de markt (de VBR-Index) in de periode vanaf 2013 t/m 2018 (uitgaande van een inleg van 100.000 euro).