Heeft u een vraag over iBeleggen? Misschien is deze al eerder gesteld. Kijk daarvoor in de lijst hieronder.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Over iBeleggen

iBeleggen is in 2012 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje vanuit moederbedrijf topcapital met als droom om onze beleggingsfilosofie voor iedereen toegankelijk te maken. Lees hier meer over het ontstaan.

iBeleggen komt voort uit moederbedrijf topcapital en berust op haar kennis en ervaring. De beleggingsfilosofie van iBeleggen en topcapital is gelijk, alleen de werkwijze van iBeleggen is anders. iBeleggen staat voor online vermogensbeheer, tegen zeer lage kosten en met een persoonlijke touch. topcapital voert het beheer voor iBeleggen uit. De relaties van iBeleggen tekenen een overeenkomst op naam van iBeleggen Vermogensbeheer, dat een handelsnaam is van topcapital. Lees hier meer over de link met topcapital.

Samen met moederbedrijf topcapital zijn we in totaal met tien mensen. Twee personen hiervan werken uitsluitend voor iBeleggen. Dit zijn Daní en Maurice. Lees hier meer over ons.

Met iBeleggen beheren we circa 175 miljoen euro en ons moederbedrijf topcapital staat in de top 10 grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland met een belegd vermogen van circa 800 miljoen euro.

Wij beheren het vermogen voor circa 1.400 klanten.

Wij zijn 100% onafhankelijk en geen onderdeel van een ander bedrijf. Onze enige inkomstenbron is de vergoeding die u als klant aan ons betaalt.

Wij borgen onze onafhankelijkheid door enkel en alleen een vergoeding te vragen van onze klanten. Dit zijn onze enige inkomsten. We ontvangen geen vergoeding of provisies van productaanbieders, concullega’s of leveranciers. Als onafhankelijk partij dienen wij geen andere belangen dan het klantbelang.

Met onze beleggingsfilosofie Slow beleggen, waarmee we hameren op spreiden, spreiden en nog eens spreiden. Op lage kosten en een lange adem. Lees meer over Slow beleggen.

Daarnaast onderscheiden we ons van andere online vermogensbeheerders door onze persoonlijke touch. Lees hier hoe wij borgen dat onze dienstverlening aan u altijd persoonlijk is.

iBeleggen in de praktijk

U kunt bij iBeleggen al starten vanaf 25.000 euro. We hanteren geen maximum bedrag. U kunt bij ons privé of zakelijk beleggen. Door de lage kosten en grote spreiding van de portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen of om uw pensioeninkomen aan te vullen.

Het openen van een rekening duurt gemiddeld één á twee werkdagen voor een particuliere rekening. Het openen van een zakelijke rekening kan enkele dagen langer duren vanwege het controleren van de gegevens van de Kamer van Koophandel en de statuten van uw onderneming.

Via onze website en via onze app – welke we via BinckBank aanbieden  – kunt u dagelijks uw portefeuille volgen. Via uw persoonlijke iBeleggen omgeving kunt u dagelijks een uitgebreide vermogensrapportage downloaden met daarin onder meer informatie over uw rendement, transacties, kosten en dividend. De rapportages zijn bijgewerkt tot en met het slot van de vorige beursdag.

Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

Uw overeenkomst met iBeleggen is dagelijks opzegbaar. U zit nergens aan vast. U kunt ons per e-mail laten weten dat u wenst te stoppen met iBeleggen. Wij zullen vervolgens veelal diezelfde dag uw portefeuille verkopen. Het vrijgekomen geld boeken wij drie beursdagen later – in verband met de valutaire data – over naar uw tegenrekening.

Ja, u kunt gebruiken maken van een app. Via deze app logt u in bij uw portefeuille in de BinckBank omgeving. Hier kunt u de samenstelling en de actuele waarde van uw effectenportefeuille op dat moment zien.

De beheervergoeding van iBeleggen bedraagt 0,36% over het vermogen + 72,60 euro per jaar (inclusief btw).

Bereken uw totale kosten of ga naar Onze tarieven.

 

U kunt op elk gewenst moment geld bijstorten of geld onttrekken. Hier zijn geen extra (transactie)kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact met ons op, telefonisch of per e-mail.

U kunt bij ons privé en/of zakelijk beleggen. Door de lage kosten en grote spreiding van de portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen of aan te vullen.

Ondanks dat onze dienstverlening online plaatsvindt, vinden we het belangrijk om u de gelegenheid te geven om persoonlijk met ons kennis te maken. Wanneer u de mensen achter de schermen persoonlijk wenst te ontmoeten, dan nodigen wij u van harte uit om een afspraak met ons te maken.

U bent van harte welkom in Amsterdam, Haarlem of Huizen (Het Gooi). Ga naar onze contactgegevens.

BinckBank

BinckBank is onze broker. Dit houdt in dat wij uw rekening bij deze bank aanhouden en hun effectensysteem gebruiken voor het handelen op de beurs. iBeleggen is onafhankelijk van BinckBank.

Wij hebben gekozen voor BinckBank omdat zij op dit moment de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Zij hanteren voor ons een all-in fee voor het bewaren van effecten en verrichten van effectentransacties. Dit tarief is gebaseerd op de omvang van uw belegde vermogen.

Bereken uw totale kosten.

Nee, dat is niet mogelijk. U krijgt een uniek relatienummer toegewezen binnen de ‘professional desk’ van BinckBank. Deze afdeling is speciaal ingericht om professionele partijen als iBeleggen optimaal te kunnen bedienen. Hiervoor moet een separate rekening geopend worden en een afzonderlijke overeenkomst worden getekend, een zogenaamde tripartiete overeenkomst. Aan deze overeenkomst zijn ook de door ons bedongen kortingen gekoppeld.

Dit is een overeenkomst tussen u (of uw BV) als rekeninghouder, iBeleggen als vermogensbeheerder en BinckBank als broker. Wij openen voor u (op uw eigen naam en nadat u hiervoor door middel van uw handtekening uw goedkeuring heeft gegeven) een effectenrekening bij BinckBank. Zo houdt u altijd volledige controle over uw vermogen en heeft u de zekerheid van BinckBank als bank en de expertise van iBeleggen als vermogensbeheerder. De rollen en verantwoordelijkheden van iedere partij zijn in de tripartiete overeenkomst beschreven. Deze overeenkomst kunt u overigens te allen tijde beëindigen.

Beleggingsfilosofie

Wij beleggen hoofdzakelijk indextrackers en marktfondsen. We zoeken niet naar een speld in de hooiberg, maar kopen de hele hooiberg.

U heeft 24/7 toegang tot uw online vermogensrapportage en kunt deze downloaden via een beveiligde verbinding. De rapportage wordt dagelijks ververst en bevat onder andere informatie over:

  • Rendement
  • Dividenden
  • Transacties (wijzigingen)
  • Kosten
  • Mandaatcontrole
  • Risicometing

Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

Dat kan. Wij dragen duurzaamheid een warm hart toe. Binnen iBeleggen bieden wij daarom ook de mogelijkheid aan duurzaam te beleggen. Lees hier meer informatie.

Veiligheid

Wat uw vermogen betreft gebeurt er niets als iBeleggen failliet gaat. Uw geld en beleggingen staan op uw eigen BinckBank rekening. Daar blijft het staan, ook als wij failliet zouden gaan. Uw portefeuille wordt dan (kosteloos) omgezet naar een rekening bij de retail-afdeling van BinckBank, of als dat uw voorkeur heeft wordt deze overgeboekt naar een andere vermogensbeheerder van uw keuze.

BinckBank is een onafhankelijke en beursgenoteerde onderneming. Uw beleggingen zijn, net als bij de grootbanken, ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dit bewaarbedrijf is een stichting en heeft een eigen bestuur. Een faillissement van BinckBank heeft daarom geen invloed op uw beleggingen.

Aangezien BinckBank een algemene bankvergunning heeft, zijn liquiditeiten op dit moment tot 100.000 euro gegarandeerd onder het depositogarantiestelsel.

iBeleggen werkt met systemen waarbij informatie van klanten versleuteld (encrypted) wordt opgeslagen. Ook het e-mailverkeer vindt versleuteld plaats. Wij werken op het best beveiligde platform van Amazon. Wij hechten zeer aan onze databeveiliging en zullen er alles aan doen om up-to-date te blijven.

Wij laten ons regelmatig door een gekwalificeerd ICT-bedrijf screenen en adviseren en zijn op alle essentiële punten goed bevonden. Ook onze toeleveranciers werken inmiddels volgens dezelfde hoogst haalbare standaarden.