Heeft u een vraag over iBeleggen? Misschien is deze al eerder gesteld. Kijk daarvoor in de lijst hieronder.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Over iBeleggen

iBeleggen is in 2012 opgericht door Peter van der Slikke en Patrick Bontje vanuit moederbedrijf topcapital met als droom om onze beleggingsfilosofie voor iedereen toegankelijk te maken. Lees hier meer over het ontstaan.

iBeleggen komt voort uit moederbedrijf topcapital en berust op haar kennis en ervaring. De beleggingsfilosofie van iBeleggen en topcapital is gelijk, alleen de werkwijze van iBeleggen is anders. iBeleggen staat voor online vermogensbeheer, tegen zeer lage kosten en met een persoonlijke touch. topcapital voert het beheer voor iBeleggen uit. De relaties van iBeleggen tekenen een overeenkomst op naam van iBeleggen Vermogensbeheer, dat een handelsnaam is van topcapital. Lees hier meer over de link met topcapital.

Samen met moederbedrijf topcapital zijn we in totaal met tien mensen. Twee personen hiervan werken uitsluitend voor iBeleggen. Dit zijn Daní en Maurice. Lees hier meer over ons.

Met iBeleggen beheren we circa 235 miljoen euro en ons moederbedrijf topcapital staat in de top 10 grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland met een belegd vermogen van in totaal ruim 1 miljard euro.

Wij beheren het vermogen voor circa 1.650 relaties.

Wij zijn 100% onafhankelijk en geen onderdeel van een ander bedrijf. Onze enige inkomstenbron is de vergoeding die u als klant aan ons betaalt.

Wij borgen onze onafhankelijkheid door enkel en alleen een vergoeding te vragen van onze relaties. Dit zijn onze enige inkomsten. We ontvangen geen vergoeding of provisies van productaanbieders, concullega’s of leveranciers. Als onafhankelijk partij dienen wij geen andere belangen dan het klantbelang.

Met onze beleggingsfilosofie Slow beleggen, waarmee we hameren op spreiden, spreiden en nog eens spreiden. Op lage kosten en een lange adem. Lees meer over Slow beleggen.

Daarnaast onderscheiden we ons van andere online vermogensbeheerders door onze persoonlijke touch. Lees hier hoe wij borgen dat onze dienstverlening aan u altijd persoonlijk is.

Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. Niemand wil bewust investeren in bedrijven die mensenrechten schenden, het milieu enorm vervuilen of zich schuldig maken aan kinderarbeid en corruptie. Ook wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen als vermogensbeheerder een extra verantwoordelijkheid. Daarbij zijn de mogelijkheden op het gebied van duurzaam beleggen tegenstelling tot enkele jaren geleden veelzijdiger dan ooit. Zo kunnen wij Slow beleggen én dragen wij tegelijkertijd bij aan een betere toekomst.

Lees meer over duurzaam beleggen.

iBeleggen in de praktijk

U kunt bij iBeleggen al starten vanaf 25.000 euro. We hanteren geen maximum bedrag. U kunt bij ons privé of zakelijk beleggen. Door de lage kosten en grote spreiding van de portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen of om uw pensioeninkomen aan te vullen.

Het openen van een rekening duurt gemiddeld één á twee werkdagen voor een particuliere rekening. Het openen van een zakelijke rekening kan enkele dagen langer duren vanwege het controleren van de gegevens van de Kamer van Koophandel en de statuten van uw onderneming.

Via uw persoonlijke iBeleggen omgeving kunt u dagelijks uw portefeuille volgen. Lees hier meer over de functionaliteiten van de inlogomgeving.

Uw overeenkomst met iBeleggen is dagelijks opzegbaar. U zit nergens aan vast. U kunt ons per e-mail laten weten dat u wenst te stoppen met iBeleggen. Wij zullen vervolgens veelal diezelfde dag uw portefeuille verkopen. Het vrijgekomen geld boeken wij drie beursdagen later – in verband met de valutaire data – over naar uw tegenrekening.

Om het inzien van uw portefeuille te vergemakkelijken, kunt u de iBeleggen omgeving als icoon toevoegen aan het beginscherm van uw telefoon.

 

De beheervergoeding van iBeleggen bedraagt 0,36% over het vermogen + 72,60 euro per jaar (inclusief btw).

Bereken uw totale kosten of ga naar Onze tarieven.

 

U kunt op elk gewenst moment geld bijstorten of geld onttrekken. Hier zijn geen extra (transactie)kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact met ons op, telefonisch of per e-mail.

U kunt bij ons privé en/of zakelijk beleggen. Door de lage kosten en grote spreiding van de portefeuilles is iBeleggen zeer geschikt om bijvoorbeeld uw pensioen op te bouwen of aan te vullen.

Ondanks dat onze dienstverlening online plaatsvindt, vinden we het belangrijk om u de gelegenheid te geven om persoonlijk met ons kennis te maken. Wanneer u de mensen achter de schermen persoonlijk wenst te ontmoeten, dan nodigen wij u van harte uit om een afspraak met ons te maken.

U bent van harte welkom in Amsterdam, Haarlem of Huizen (Het Gooi). Ga naar onze contactgegevens.

Volgens de nieuwe Europese richtlijn SFDR worden beleggingen gecategoriseerd als grijs, lichtgroen of donkergroen. Wij kiezen in uw portefeuille voor een combinatie tussen lichtgroene (categorie 8) en donkergroene impactbeleggingen (categorie 9), aangeduid met de termen ESG en SRI. Wij sluiten in eerste instantie bedrijven uit die niet voldoen aan onze duurzaamheidscriteria en beleggen een kleiner deel in zogenaamde impactbeleggingen.

Wij conformeren ons aan de 10 grondbeginselen op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding opgesteld door de Verenigde Naties. Bedrijven die een van deze beginselen overtreden worden door de fondsaanbieder middels screening uitgesloten in de ESG en SRI fondsen.

Lees meer over duurzaam beleggen.

BinckBank

BinckBank is onze broker. Dit houdt in dat wij uw rekening bij deze bank aanhouden en hun systeem gebruiken voor het handelen op de beurs. iBeleggen is onafhankelijk van BinckBank.

Wij hebben gekozen voor BinckBank omdat zij op dit moment de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Zij hanteren voor ons een all-in fee voor het bewaren van effecten en verrichten van effectentransacties. Dit tarief is gebaseerd op de omvang van uw belegde vermogen.

Bereken uw totale kosten.

Nee, dat is niet mogelijk. U krijgt een uniek relatienummer toegewezen binnen de ‘professional desk’ van BinckBank. Deze afdeling is speciaal ingericht om professionele partijen als iBeleggen optimaal te kunnen bedienen. Hiervoor moet een separate rekening geopend worden en een afzonderlijke overeenkomst worden getekend, een zogenaamde tripartiete overeenkomst. Aan deze overeenkomst zijn ook de door ons bedongen kortingen gekoppeld.

Dit is een overeenkomst tussen u (of uw BV) als rekeninghouder, iBeleggen als vermogensbeheerder en BinckBank als broker. Wij openen voor u (op uw eigen naam en nadat u hiervoor door middel van uw handtekening uw goedkeuring heeft gegeven) een effectenrekening bij BinckBank. Zo houdt u altijd volledige controle over uw vermogen en heeft u de zekerheid van BinckBank als bank en de expertise van iBeleggen als vermogensbeheerder. De rollen en verantwoordelijkheden van iedere partij zijn in de tripartiete overeenkomst beschreven. Deze overeenkomst kunt u overigens te allen tijde beëindigen.

Beleggingsfilosofie

Wij beleggen hoofdzakelijk indextrackers en marktfondsen. We zoeken niet naar een speld in de hooiberg, maar kopen de hele hooiberg.

U heeft 24/7 toegang tot uw online vermogensrapportage en kunt deze downloaden via een beveiligde verbinding. De rapportage wordt dagelijks ververst en bevat onder andere informatie over:

  • Rendement
  • Dividenden
  • Transacties (wijzigingen)
  • Kosten
  • Mandaatcontrole
  • Risicometing

Bekijk hier een voorbeeldrapportage.

Wij vinden een schone en sociale toekomst belangrijk en dragen als vermogensbeheerder een extra verantwoordelijkheid. Daarom vullen wij uw portefeuille in met enkel duurzaam gescreende beleggingen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen.

Lees hier meer over duurzaam beleggen

Veiligheid

Wat uw vermogen betreft gebeurt er niets als iBeleggen failliet gaat. Uw geld en beleggingen staan op uw eigen BinckBank rekening. Daar blijft het staan, ook als wij failliet zouden gaan. Uw portefeuille wordt dan (kosteloos) omgezet naar een rekening bij de retail-afdeling van BinckBank, of als dat uw voorkeur heeft wordt deze overgeboekt naar een andere vermogensbeheerder van uw keuze.

BinckBank is een onafhankelijke en beursgenoteerde onderneming. Uw beleggingen zijn, net als bij de grootbanken, ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dit bewaarbedrijf is een stichting en heeft een eigen bestuur. Een faillissement van BinckBank heeft daarom geen invloed op uw beleggingen.

Aangezien BinckBank een algemene bankvergunning heeft, zijn liquiditeiten op dit moment tot 100.000 euro gegarandeerd onder het depositogarantiestelsel.

iBeleggen werkt met systemen waarbij informatie van relaties versleuteld (encrypted) wordt opgeslagen. Ook het e-mailverkeer vindt versleuteld plaats. Wij werken op het best beveiligde platform van Amazon. Wij hechten zeer aan onze databeveiliging en zullen er alles aan doen om up-to-date te blijven.

Wij laten ons regelmatig door een gekwalificeerd ICT-bedrijf screenen en adviseren en zijn op alle essentiële punten goed bevonden. Ook onze toeleveranciers werken inmiddels volgens dezelfde hoogst haalbare standaarden.